Sextorsió a usuaris de directoris de putes en línia

Dimarts, 09 de Març de 2021

Pocs clients de la prostitució a Espanya no han fet ús alguna vegada d'alguna de les múltiples plataformes de cites en línia que hi ha al nostre país. Tots ells coneixen noms com Slumi, Mileróticos, Nuevoloquo, Hotter o Pasion.com. En aquestes webs de contactes aquests homes poden trobar, sens dubte, a una dona que s'emmotlli als seus gustos. Totes aquests directoris en línia de lumis a Espanya es preen d'oferir als seus usuaris una àmplia varietat de dones de les més diverses nacionalitats i de les més variades característiques físiques i amb les de contactar per poder gaudir d'una cita sexual a canvi de diners.

D'entre totes elles n'hi ha una que destaca especialment per oferir una àmplia gamma de categories de recerca i per ser un site amb un magnífic sistema de filtre que facilita i agilitza la recerca d'un tipus de noia determinat. Aquestes característiques han convertit a aquest lloc en tota una referència en el sector, una de les més visitades i una de les més valorades pels puteros de tot Espanya.

Aquesta web de la qual parlem és Pasion.com, una pàgina d'anuncis de prostitució el nom ha adquirit una ressonància especial durant els últims temps per un motiu per a res de l'agradi dels seus usuaris.

Arran d'una sèrie de denúncies realitzades davant els diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat, es calcula que han estat al voltant de 4.000 usuaris de Pasion.com i, en menor mesura, d'altres directoris online d'anuncis de putes a Espanya, els que han estat víctimes, en major o menor grau, d'un delicte d'sextorsió. Així ho han recollit i reflectit en les seves informacions els principals portals de notícies espanyols. Diaris digitals com elpais.com, heraldo.es, elmundo.es, 20minutos.es, elconfidencial.com o lavanguardia.com, entre altres, han parlat de com diferents trames d'extorsió sexual han actuat en diverses parts del territori nacional extorsionant milers de damnificats.

El lent però imparable degoteig de denúncies va permetre que la Policia Nacional, així com la Guàrdia Civil i altres cossos policials com el dels Mossos d'Esquadra, descobrís l'existència d'aquesta trama de sextorsió massiva. Van aparèixer primerament denúncies en llocs tan distants entre si com Terol i Palència. El que els mitjans es fessin ressò d'aquestes denúncies va possibilitar que molts altres afectats fessin un pas endavant i s'atrevissin a denunciar, al seu torn, l'haver estat víctimes de xantatge sexual. Entre aquests afectats figurava, fins i tot, algun famós futbolista ja retirat que en el seu temps en actiu havia estat titular en equips com el FC Barcelona o en la selecció espanyola.

Com funcionava el xantatge sexual?

El sistema emprat pels extorsionadors per realitzar el xantatge era el següent. Primerament publicaven un anunci fals en Pasion.com. A continuació esperaven que les potencials víctimes contactessin amb la noia publicada en l'anunci per a, així, obtenir el número de telèfon d'aquesta persona. Un cop obtingut el número de telèfon es procedia a l'xantatge. Bé fora mitjançant WhatsApp, bé mitjançant trucada telefònica, els xantatgistes sexuals amenaçaven les seves víctimes amb dos tipus d'amenaces. En alguns casos se'ls deia que, si no pagaven, es procediria a informar de les seves famílies la seva condició de clients de la prostitució. En d'altres, es passava directament a l'amenaça física.

Moltes de les víctimes d'aquesta extorsió sexual van descobrir ràpidament que el xantatge no era un xantatge únic. És a dir: que no s'aturava amb el cobrament d'una única quantitat. Els delinqüents, encara que la víctima hagués pagat, tornaven a repetir periòdicament la seva reclamació de diners. Aquesta espiral de xantatges cíclics i reiteratius va ser el que va fer que algunes víctimes d'aquesta sextorsió decidissin, a la fi, denunciar la situació davant els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

La investigacions dels mateix va permetre descobrir diverses coses. Destacarem diverses. Una: que el xantatge sexual massiu era realitzat per diversos grups de xantatgistes. Dos: que aquests grups treballaven entrellaçats d'una manera més o menys estreta. Tres: que, encara que faran xantatge a persones de diferents parts del territori nacional, operaven des de València. Quatre: que usaven a persones tretes de la indigència perquè, a canvi de diners, figuraran com a titulars de les mateixes comptes bancaris en què les víctimes extorsionades havien de dipositar els diners reclamat pels culpables d'aquest delicte de xantatge eròtic.

anuncis Pasion.com

Altres casos d'extorsió sexual a Espanya

A més de el cas citat, altres casos puntuals o relacionats amb aquell han anat aflorant durant els últims mesos. Sense anar més lluny, quatre persones van ser detingudes al setembre de l'any passat a localitats com Granada, Marbella i, una altra vegada, València, com a culpables d'un delicte de sextorsió.

A l'igual que en el cas anteriorment esmentat, també aquí els xantatgistes usaven com a esquer algun anunci fals publicat en alguna plataforma de contactes eròtics. Un cop la víctima havia "picat" l'esquer, els membres d'aquesta trama es feien passar per sicaris a l'ordre de proxenetes que, en teoria, volien "castigar" a aquells clients de la prostitució que, suposadament, havien molestat a les seves noies .

En aquest cas, els delinqüents enviaven a les seves víctimes imatges diverses en què es mostraven, amenaçadors, a homes encaputxats i armats amb armes de joc. En aquest cas, que va arribar a afectar 22 víctimes, s'arribava a fer creure a aquestes que elles i els seus familiars més propers estaven sent vigilats.

Per què això no pot passar a Girls Barcelona?

Després de l'aparició en els diversos portals de notícies i altres mitjans de comunicació (també s'han fet ressò d'ells diversos canals de televisió i algunes emissores de ràdio) són molts els puteros que s'han preguntat fins a quin punt són segures llocs de contacte amb prostitutes com els nomenats a el principi d'aquest anunci. Són segurs els anuncis de putes en línia? ¿Es pot contactar amb les noies anunciades en ells amb total confiança?

Certament, són molts els homes que contacten amb lumis gràcies a aquestes plataformes i la seva experiència és mitjana o fins i tot altament satisfactòria. Però també és cert que els casos esmentats s'han donat i que s'han donat, en gran mesura, perquè hi ha poc control sobre els anuncis publicats. Les noies que publiquen anuncis en moltes d'aquestes webs ho fan sense que es realitzi cap control sobre el contingut d'aquest anunci ni la seva veracitat. De fet, hi ha pàgines a les que poden trobar-se diferents perfils d'una mateixa noia.

L'autogestió per part de les anunciants dels seus propis anuncis en aquestes pàgines d'anuncis de putes i la manca d'una persona que s'encarregui de realitzar, des d'una perspectiva estrictament professional, un control dels anuncis que es van publicant, són els factors principals que, units a la voluntat delictiva dels que tenen nul respecte a la intimitat dels altres, possibiliten la sextorsió.

Una manera de dificultar que es puguin donar situacions de xantatge sexual com les descrites en aquest article és potenciar la figura d'aquesta persona encarregada de verificar, controlar i decidir quins anuncis poden publicar-se i quins anuncis no com és en la nostra web Girls Barcelona. La tasca d'aquesta persona aporta seguretat a l'usuari d'una web i dóna prestigi a la mateixa. Saber que, quan un mira un anunci de putes online està mirant, certament, l'anunci d'una noia real que, a més, és la mateixa que es mostra en les fotos, dóna una seguretat que no té preu. Bé, sí: té el preu de la qualitat.

Els directoris en línia de qualitat d'anuncis de escorts ho són per l'existència d'aquest control i per la seva exhaustivitat. Són aquests factors els que donen a el client de la prostitució lqa seguretat necessària per viure una experiència plenament satisfactòria i allunyada de tot fantasma de xantatge sexual.

xantatgista sexual